sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Virkattuja hamahelmiä


Näin vanhassa Modassa hienon neulotun käsilaukun, jossa oli jotain kiiltäviä mustia täpliä. Ohjeesta selvisi, että täplät olivat sekaan neulottuja ja littanaksi silitettyjä hamahelmiä.

kuva Moda-lehdestä

Lopputulos näytti niin kivalta, että päätin kokeilla itsekin, kun talosta löytyi kuumuutta kestävää puuvillaista lankaa ja Saimin hamahelmiä. Saimi vaati hamahelmien käyttökorvauksena kokeilutuotoksesta penaalin itselleen.


Niinpä Saimi sai pujotella valitsemansa väriset helmet lankaan valitsemassaan järjestyksessä. Päätin neulomisen sijaan virkata, neulominen kun on mulle hiukan hankalaa. Ja pelkään aina, että lapset satuttavat itsensä puikkoihin hyökätessään syliin tai kiskovat puikot irti neuleesta.

Hamahelmet silitetään leivinpaperin läpi. Mulla niistä tuli eri muotoisia, sulivat eri suuntiin ihan miten sattu. Tähän ehkä vaikutti se, että virkkauksessa helmet keikkuu kokonaan matskun pinnalla, neuleessa ne on osittain sen sisällä.Mummolta löytyi  sopiva vanha vaaleansininen vetoketju ja muutaman viikon jahkailun ja noin kymmenen uuden (edelleen keskeneräisen) projektin käynnistämisen jälkeen onnistuin ompelemaan sen kiinni.


2 kommenttia:

  1. Tosi hieno idea ja tooosi siististi tehty! Hyvin valitut helmet myös. Onkohan noi hamahelmet samoja kuin mitä me ostettiin Ikeasta lastenosastolta... Näyttää samalta mutta siellä niiden nimi oli jotain muuta.

    VastaaPoista
  2. Tack-tack :) Mun mielestä Ikean helmet on ihan samaa kamaa, asetellaan tapillisten levyjen päälle ja sulatetaan silitysraudalla niin että kiinnittyvät toisiinsa, eiks niin?

    VastaaPoista