tiistai 21. helmikuuta 2012

Laiskiaispullaa

Mä tykkään pullasta niin paljon, että nimesin lapsena sen lempiruuakseni neuvolassa. Pullanhimo taisi näkyä vähän päälle päinkin, kun neuvolan täti suositti äidille, että tälle tytölle pullaa vain leipomispäivänä :D Äiti ei kylläkään noudattanut neuvoa...


Töistä saamistani kasvivärjätyistä langoista yksi näytti ihan pullalta kerälle kerittynä (tais olla nälkä...), niinpä päätin virkata siitä tyttöjen leikkeihin voipullat.


Virkatun voipullan ohje

Pullan muodon saa virkkaamalla ensin pyöreän lätkän (silmukkalisäyksiä niin paljon, että pysyy littanana), josta sitten alkaa kaventaa reilusti, jättää esim. joka 3. edellisen kerroksen silmukan väliin.

Ennen värin vaihtamista keltaiseen kannattaa täyttää pulla vanulla. Voisilmä virkataan ikään kuin sipulikupolin huipuksi, joka sitten vedetään pullan pohjaan ja päätellään sinne. 

Päälle voi ommella valkoisia helmiä raesokeriksi. Mä jätin toistaiseksi helmet ompelematta, jotta Sennikin voi leikkiä pullilla.

2 kommenttia:

  1. Virkattua voipullaa, maiskis :D Ei vais, hyvä idea ja hienot tuli!

    VastaaPoista
  2. Joo, nää maistuu melkein yhtä karvaalle kuin seiskalla köksän kotiläksynä leipasemani pullat, joihin laitoin vahingossa ruokalusikalla sekä sokerin että suolan (oikeesti piti tietenkin olla desin mitalla ja teelusikalla)...

    VastaaPoista