lauantai 5. marraskuuta 2011

Ei tullut paitaa...

Halusin ostaa ilmavan puhtaan valkoisen pitsineuleen. Löysinkin sellaisen yhdestä verkkokaupasta ja pitkään hintaa tuskailtuani tilasin sen. No, se olikin tehty raskaasta paksusta luonnonvalkoisesta sukkalangasta, joten takaisin lähti.

Piti siis tehdä itse. Löysin Novitan sivuilta mulle ennestään täysin tuntemattoman virkkaustekniikan, Salomonin solmun. Novitan sivuilta löytyy piirretty vaihe-vaiheelta-ohje sen tekemisestä.
Ostin Novitan Rose-mohairia ja aloin innoissani virkata - ilman mitään paidan ohjetta tietenkin. Homma eteni mukavasti, vaikka alkuun oli hankaluuksia kerroksen vaihtamisen ja kaventamisen ja leventämisen kanssa. 

Olin päässyt jo etu+takakappaleessa kainaloihin asti, kun kokeilin tekelettä ekan kerran päälleni peilin edessä... Alkuhankaluudet näkyivät lähes kilometrin päähän, vaikka alla oli valkoinen toppi :(


Tämmönen polku tässä...

Jossain määrin otti päähän, koska pörröisen mohairin purkaminen etenkin virkkuusta on kohtalaisen hankalaa. Ja tietysti harmitti pitkä pätkä hukkaan mennyttä työtä.

Onneksi olin ostanut mohairia reilusti yli tarpeen, kun en osannut arvioida menekkiä. Aloitin uuden paidan ja tästä tuli kaulahuivikieppi :)Täytyy muistaa välttää tän käyttämistä punaisen takin kanssa, ettei kaikki haluu tulla polvelle istumaan ja kuiskuttelemaan toiveitaan :D 

Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti