tiistai 10. toukokuuta 2016

Punssirullasta pohdintaa

Herkkuja (keksit, kuppikakut ja jätskit) virkatessani löysin Mummon vanhan keränlopun räikeän vaalean vihreää virkkauslankaa. Aivan punssirullan väristä!

Kerä riitti kolmeen punssirullaan. Virkkasin ensin vihreän putken, jatkoin ruskealla pari riviä ja tiukat kavennukset ja pää umpeen. Sitten sama toiseen päähän. Täytin punssirullat virkkausten päättelyistä jääneillä langanpätkillä.

Muistan Mummon virkanneen tuosta vihreästä langasta pitsiliinan 70-luvulla. 80-luvulla se oli vielä pääsiäisen aikaan käytössä, sittemmin jäänyt kaapinperälle.

Punssirullan vihreää pitsiliinaa ja oransseja pitsiverhoja kauhunostalgisesti muistellessani jäin miettimään nykyisten sisustusihanteiden kestävyyttä. Mikähän 10 vuoden takaisista ratkaisuista näyttää edelleen kivalta tai edes siedettävältä? Mikä nykyisistä väreistä ja muodoista tulee kestämään aikaa?

20 vuotta sitten puuhuonekalut olivat lämpimän ruskeita. Meillä niitä on maalailtu pikkuhiljaa valkoisiksi, viimeisimmän remontin myötä kirjahyllyt. Sohvillakin on muuten nyt valkoiset peitot. Jos mietin mistä kauan sitten kotiin tai mökkiin tulleista huonekaluista pidän edelleen, ne ovat poikkeuksetta minua vanhempia, vähintään 50-luvulta.

Nyt myös tytöillä tuntuu olevan samanlainen maku kuin mulla. Senni jopa haaveili kokonaan valkoisesta kodista, jossa olis joka huoneessa kukkia - kunnes tajusi, että omat lelut tuo eniten värisekamelskaa kotiin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti