tiistai 9. helmikuuta 2016

Jätti-isoäidinneliöstä tyynynpäällinen


Samalla kun meidän makkari muutti yläkerran avoimesta hallista alakertaan omalle remontoidulle paikalleen, yläkerran halliin tehtiin kodikas telkkatila vanhoilla romuilla. Sohva ja nojatuoli saivat valkoiset huput ja kirjahyllyt maalattiin valkoisiksi.

Jotain pientä väriä jäin silti kaipaamaan... Toin sohvalle torkkupeitoksi Saimin vanhan ruudullisen päiväpeiton ja . etsiskelin sekä oman lankakätkön että pari kirpparin laaria täkin heleää vaaleansinistä. Sitä ei löytynyt, mutta täkissä oli myös aavistus kirkasta ja vaaleaa punaista, joten otin ne valkoisen kaveriksi ja mukaan vielä minttua.


Löysin Pinterestistä hauskan idean jättimäisestä isoäidinneliöstä, jonka reunat virkataan yhteen tyynyn ympärille. Ei siis pikkupalojen loputonta lankojen päättelyä ja yhteen ompelua, laiskan mutkat-suoraksi-käsityöihmisen unelma!

Minttu lanka on melko ohutta ja kirkkaanpunainen lähes kaksi kertaa paksumpaa, mutta se ei tunnu tässä mallissa haittaavan, mikä taas on kierrätyslankojen varassa olevalle hyvä homma. (Mulla on siis ostokielto sekä lankoihin että kankaisiin, niitä on kuulemma liikaa...)


Isoäidinneliö laitetaan vinottain tyynyn päälle ja kulmat käännetään vastakkain toiselle puolelle. Sitten vain virkkaillaan reunat yhteen. Suosittelen aloittamaan keskeltä, vaikka silloin joutuukin virkkaamaan ja päättelemään neljät pätkät. Huolelliset tietysti laskevat tarkan keskikohdan ja voivat virkata suoraan neliön lopetuskohdasta.  Ei tarvitse ehkä mainita, että mulla ei mennyt ihan ruudut tasan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti