torstai 25. kesäkuuta 2015

Patio valmiina!




Patio valmistui mukavan kesäisenä päivänä, päästiin saman tien nauttimaan siitä. Valittiin pation matskuksi painekyllästetty puu lämpökäsitellyn sijaan värin vuoksi. Vihertävä väri haalistuu kokemukseni mukaan parissa vuodessa ja sitten pinnan voi käsitellä kelonharmaalla öljyllä. Lämpökäsitellyn puun ruskea kuultaisi harmaasta öljystä läpi.

Peltinen puutarhapöytä on ollut tosi mieluisa, kevyt siirrellä, helppo talvisäilöä ja nättikin. Ikävä kyllä sen ääreen mahtuu vain kuusi ihmistä kerrallaan, joten se saa väistyä uuden omatekoisen kolhopöydän tieltä - siitä lisää myöhemmin. Peltipöytä pääsee toivottavasti joskus pation kylkeen nousevaan kasvihuonehuvimajaan... Sitä ennen pitäisi kuitenkin muurata uusi grilli,



Patiolle tehtiin "laituri" myös kellarin rappusilta, jotta saunasta pääsee mukavasti paljain jaloin patiolle vilvoittelemaan. Tuolle tuunaamalleni ikivanhalle kansituolille on kaveri odottamassa, että ehtisin maalata ja vaihtaa kankaan. Jostain syystä tuollaista kapeaa markiisikangasta ei vain kangaskaupoista enää löydy.

1 kommentti: