sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Tervetuloa Kisulaan!

Saimi halusi nimetä kotipihan leikkimökin Kisulaksi, kun mökillä on Pupula. Kisulan suunnittelu- ja suursiivoustempauksella aloitettu uudistus on lähes maalissa.


Kaikki tarvikkeet leikkimökin sisustuksen tuunaamiseen löytyivät kotoa ja mummolan hylkykamoista - mitä yritän pitää muutenkin käsityö- ym. projektien tavoitteena. Tää on yksi niistä aivan liian harvoista elämänalueista, joilla yritän tehdä ekologisia valintoja. Tietty siitä seuraa mukavasti säästöä, mutta myös lisää haastetta ideoimiselle ja tekemiselle.


Vanhan pöydän kanteen niitattiin Sennin jo purettua hoitopöytää varten ostetusta pilkullisesta kernistä pala. Jakkaroihin virkkasin vanhoista t-paidoista leikkaamastani kuteesta päälliset. Tällaiset on tosi helppo ja nopea tehdä.


Kierrätyskeskuksesta vuosia sitten Saimille ostamani melko iso nukensänky löysi vihdoin sopivan paikan.


Tein nukensänkyyn tyynyn vanhan pitsisomisteisen paitani hihasta ja peittoon käytin saman paidan etukappaleen sekä tilkun sohvakangasta.


Se alunperin Saimin haaveissa ollut sohva toteutettiin ainakin nyt toistaiseksi - yllätys yllätys: tiikkikirjahyllyn alaosasta. Näistä elementeistähän meillä on tehty jos jotakin ja aina niitä vain riittää. Tätä ei ehditty vielä maalata, mutta kaikki aikanaan.


Sohvan päälle löytyi kellarin kätköistä vanha paksu pinnasängyn patja, josta sahattiin sopiva pala. Vanhasta sohvan irtopäällisestä leikattiin siivuja ja ommeltiin yhteen, jotta saatiin patjaan pesuun irrotettava päällinen. Saimi ompeli ihan itse tyynyn. Tyynyjä on tulossa pari lisää, kunhan ehditään ommella.

2 kommenttia:

  1. On hieno :) kummitätsy täällä tupareita oottelee!

    VastaaPoista
  2. Tuli kyllä hieno leikkimökki. Pidetäänkö tuparit elokuussa ennen konserttia? ;)

    T.Saimi

    VastaaPoista