sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Home made desigual

Sain vaatekaupasta Desigualin vihkosen, täynnä ihania värikkäitä houkutuksia, etenkin toi kannen hellemekko.


Vaikka mulla periaatteessa on kangaskauppakielto päällä (liikaa kankaita varastossa), jouduin käymään naamiaisten ja lahjajuttujen takia. Samalla näin tän puoli-ilmaisen trikoon, josta oli taiteltu kietaisumekko mallinuken päälle.


Viime talven aurinkolomalla huomasin, että tarvin helposti puettavan väljän, ohuen biitsimekon, jonka voi laittaa märkien bikinien päälle, kun lähtee hakemaan vaikka jätskiä. Tällaisesta värikkäästä kankaasta märät läntit ei erotu ja kun kangas on ohutta, ne myös kuivuu nopeasti.

Lainasin Moda-lehtiä ja löysin yhtä mun lempparimekkoa muistuttavat kaavat.


Tosin mulle ei sovi ihan tonne kaulaan asti ulottuva systeemi, joten muokkasin kaavaa Lindexiltä toissa kesänä ostamani mekon avulla.


Mekon olkaimet kiertää kaula-aukkoa, Lindexin mekossa mekkokankaan muodostamassa nauhakujassa, mutta tässä hellemekkoversiossa ompelin olkainkaistaleen mekkokankaan päälle. Se pitää myös rypytystä paikoillaan.


Kädenteihin tein siskon matonkuteeksi antamasta napakammasta trikootopista reunukset, koska mekkotrikoo on todella ohutta ja venyy joka suuntaan.


Selässä on pieni halkio, joka ei kyllä olisi pukemisen kannalta ollut välttämätön. Olkainnauhat solmitaan rusetiksi selässä.


Kalkkilaivan kapteeni tässä odottelee biitsikelejä saapuviksi. Toivottavasti ei tarvi odottaa ens talven lomalle asti :)

4 kommenttia:

 1. Ihana! Samoin tämä postaus. Mielenkiintoista lukea kuinka sun ideat syntyy ja rakentuu toistensa päälle. Olen ihan kade tuosta miten siististi sä olet ommellut violetit reunat venyvään ja paukkuvaan trikooseen. En ymmärrä miten ne kankaat saa pysymään paikoillaan niin että lopputulos on noin hieno.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) On tosi mukava saada palautetta, siis myös postauksen ideasta, eikä vain tuotoksesta - on vaikea arvata kiinnostaako ketään vaikutteet, prosessi, ohjeet tms. Luulen, että useimmat kävijät katsoo lähinnä kuvia ja etsii niistä ideoita ja vaikutteita omiin juttuihinsa.

  En kyllä osaa ommella kovin siististi. Tässä salaisuus taitaa olla kirjava ja tummahko kangas - kiemurteleva ommel yms. huolimattomuudet ei erotu siitä niin hyvin.

  Kädenteiden reunustamisessa maltoin kerrankin silittää, silitin reunustuskaistaleet etukäteen ikäänkuin vinonauhan malliin, niin sain ne helpommin neulattua mekkoon. Kangas on siis nelinkerroin ompeleen alla, joten välissä oleva joka suuntaan joustava trikoo ei pääse venymään ommellessa.

  VastaaPoista
 3. Ai nelinkerroin :-O Ilmankos tuo yläosa näyttääkin niin ryhdikkäältä. Etenkin tuo pääntieltä kainaloon menevä pätkä tuo linjakkuutta ja ilman sitä trikoomekko näyttäisi luultavasti jotenkin epämääräiseltä.

  Mä yleensä skippaan varsinaiset ohjekohdat, varsinkin jos kyse on ompelemisesta, koska tiedän olevani luokattoman huono ompelija. Ideoiden syntyminen, muokkautuminen ja yhdistyminen toisiin ideoihin on musta tosi jänskää luettavaa, samoin kuin materiaalien etsiminen ja löytyminen :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva mekko! Älyttömän kiva kuosi kankaassa, eipä paljoa eroa alkuperäisestä.

  Kevättä odotetellessa - harmi vaan, että sitäkin tuntuu joutuvan odotteleman turhan kauan.

  VastaaPoista