sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Fiini kellari

Meidän talossa on ihan oikea viileä kellari, mutta se - kuten moni muukin paikka - on jäänyt talon rakentajalta kesken eikä mekään sitä ihan ekaksi ryhdytty laittamaan.

Tällä viikolla vihdoin laitettiin kylmäkellari kuntoon mun vanhempien kanssa  miehen 40-vuotislahjaksi sen työmatkan aikana. Mies tykkää viineistä ja ruuanlaitosta, joten lahja on nimenomaan miehelle, ei mulle :)

Uudistettu kellari

Kellarin seinä oli levytetty vanerilla ja maalattialle oli levitetty hienoa hiekkaa sekä piipusta yli jääneitä reikätiiliä. Melkoisen ankea koppero siis, tämmöinen:

Kellari odottaa make-overia tyhjennettynä...

Seinät ja katto maalattiin valkoisella pohjamaalilla. Sen päälle telattiin valkoista Tikkurilan Tunto Karkea -maalia, jolla saa rapatun näköisen pinnan.

Koska kellarin seiniä ei juuri tuijotella, maalauksessa hiukka oikaistiin. Pinnasta saa siistimmän, kun noudattaa ohjeita, hiertää yms. Maalia myös kuluu silloin 2,5 kertaa enemmän.

Karheeta on ja krouvia.

Reikätiilet korvattiin ns. antiikkitiilillä eli kierrätetyillä tiilillä. Tiilet on peräisin parista purkukohteesta ja pappa on aikanaan kilkutellut niistä laastit pois tiili kerrallaan. Papan piti muurauttaa niistä takka, mutta muurari kieltäytyi koskemasta kooltaan vaihteleviin tiiliin.

Lattia ei ole ihan tasainen, mutta siitä ei ole mitään haittaa.

Koska tiilet tosiaan on paitsi eri pituisia, levyisiä ja paksuisia, myös vähän käyriä ja kuperia, lattian tekeminen oli hauskaa palapeliä. Palat vain oli hiukka painavia, joten salille ei tarvinut lattiapäivänä lähteä.

Mäkin vein yhteen kellarinnurkkaan omia harrastuksiani,
kukkasipuleita odottaan syksyä ja multiin pääsyä.


3 kommenttia:

 1. Siitä tuli HIANO! Odotamme kutsua viininmaistajaisiin isännältä :D

  VastaaPoista
 2. Hieno todellakin! Seinän maali ei näkynyt pikkukuvissa, mutta onpa se makea! Lattia on upea, tiilet on tosi kauniita! Tätä pitää päästä ihastelemaan livenä:).

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista, lahjan saajakin vaikuttaa varsin tyytyväiseltä :)

  Ehkäpä se pitää pienet maistiaiset syksymmällä, kun kerran oikein teidänlaisia suurkuluttajia on jo ilmottautunut mukaaan ;D Välitän terveiset, se kun ei oo vielä löytänyt tätä hienoa blogia :D

  VastaaPoista